Sjúrður Skaale
15. juni 2016
Sjúrður Skaale

Arbeiðið við markaforðingum heldur frajm

Sjúrður Skaale hevur sett ráðharrum tríggjar spurningar um marknaforðingar.

Í samband við arbeiðið at burturbeina marknaforðingar ímillum londini í ríkisfelagsskapinum hevur Sjúrður Skaale, sum formaður í Føroyanevndini hjá fólkatinginum, sett tveir nevndarspurningar til Sosial- og innanríkisráðharran, Karen Elleman. Sjúrður Skaale vil millum annað hava at vita, um tað er møguligt hjá persónum við fyrisitingarligum persónsnumrum at fáa útflýggja NemID.

Eisini spyr hann í grein 20 spurningi samferðsluráðharran, Hans Christian Schmidt, um ráðharrin vil arbeiða fyri at leingja um tíðarskeiði, ið føroyingar, sum eru í longri sjúkraviðgerð í Danmark, kunnu hava egnan bil í landinum.

Sí spurningarnar her:

1. Vil ministeren redegøre for, hvad status er vedrørende arbejdet om at ændre bopælspligten i dagtilbudslovens § 87, hvorefter bopæl på Færøerne og Grønland ligestilles med bopæl i Danmark, således at færinger og grønlændere ikke er dårligere stillet end EU/EØS-borgere, jf. svar på FÆU alm. del – spørgsmål 2 (2014-15, 1. samling)?

 

2. Ministeren bedes redegøre for, om personer, der har fået tildelt et administrativt personnummer efter LBK 2013-01-09 nr. 5 om Det Centrale Personregister, § 3, stk. 8, ligeledes har mulighed for at få udstedt NemID.

 

3. Er ministeren villig til at arbejde for, at færøske patienter, der er under længerevarende sygdomsbehandling i Danmark, får lov til at bruge sin færøskregistrerede bil i Danmark, så længe vedkommende er nødsaget til at være i Danmark pga. sygdomsbehandling?

Skriftlig begrundelse:

Det er i dag kun tilladt at have sin færøskregistrerede bil i 185 dage i Danmark. Som det er nu, er det ikke muligt at forlænge perioden, som det ellers har været.